Тиждень правових знань

2012-10-23

/Files/images/1-8_a1/4kl2/novosti/P1010462.JPG

В Рубіжанській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №6 з 15 по 19 жовтня проходив тиждень правових знань на тему «Державні гарантії на безоплатну правову допомогу». Мета тижня: розвиток правових знань серед школярів, виховування переконаності у необхідності дотримання правових норм, непримиренності до протиправної поведінки, формування уміння аналізувати суспільно-політичні події, користуватися правовими актами, юридичною літературою.

/Files/images/1-8_a1/4kl2/novosti/P1010459.JPGКласні керівники, заступник директора з виховної роботи Баляса Ю.Ю., вчитель правознавства Воронцов В.М., психолог Смага О.Л. та бібліотекар Рупенко А.В. організували проведення заходів з учнями школи. Заходи різнилися своєю формою проведення: починаючи з виставки малюнків і бесід на класних годинах та закінчуючи брейн-рингом між учнями і лекцією, яку провів начальник міського управління юстиції Ю.Г.Водопян.

/Files/images/1-8_a1/4kl2/novosti/P1010464.JPGПри виборі проведення заходів враховувався вік учнів та їх обізнаність у правовій сфері держави. Для учнів 1-х – 4-х класів на годинах спілкування класні керівники провели бесіди. Вони пригадали та доповнили з учнями знання про їх права та обов’язки. У 5-х – 8-х класах були проведені години спілкування з обговоренням правових питань, шляхів їх розв’язання та нормативно-правової бази держави, що їх регулює. Учні 9-го та 11-го класу брали участь не тільки у класних заходах, де проводилося оцінювання саме їх обізнаності у правознавстві, але і були присутні на лекції «Державні гарантії на безоплатну правову допомогу», яку проводив начальник міського управління юстиції Водопян Ю. Г.. Він ознайомив учнів з відповідним законом України, який визначає зміст права на безоплатну правову допомогу, порядок реалізації цього права, підстави та порядок надання безоплатної правової допомоги та державні гарантії щодо надання безоплатної правової допомоги.

У підсумку можна сказати, що усі учні провели високу активність та зацікавленість у проведених заходах, підвищили свої правові знання та проявили себе як право обізнані громадяни України.

Кол-во просмотров: 78

Комментарии

Для того, чтобы оставить комментарий на сайте, залогиньтесь или зарегистрируйтесь, пожалуйста.