• Вы находитесь здесь:

  • Главная
  • Новини
  • Виховуємо громадянина – патріота України

Виховуємо громадянина – патріота України

2015-10-12

/Files/images/0____________i/фото 6.JPG

З 01 жовтня 2015 року у школі почав роботу другий Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом «Виховуємо громадянина – патріота України».

Шкільна бібліотека – це осередок становлення громадянина – патріота України.

Виконуючи виховну функцію, бібліотека буде застосовувати різноманітні форми та методи патріотичного виховання, які сприяють формуванню патріотичних почуттів та громадянської самосвідомості учнів шляхом залучення їх до читання, виховання любові до книги, рідної мови та культури держави.

Всеукраїнський місячник має сприяти втіленню основних положень «Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді», затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 16 червня 2015 року № 641,розкриттю виховної функції шкільної бібліотеки, об’єднанню зусиль педагогів і бібліотеки щодо розвитку патріотизму зростаючої молоді, привертаючи увагу до проблеми патріотичного виховання у нашій державі.

/Files/images/0____________i/фото 1.JPG З 1 жовтня двері шкільної бібліотеки були відкриті для батьків та дітей, де вони були ознайомлені з книжковими виставками та ілюстрованими матеріалами на тему патріотичного виховання «Не здолати Україну», « У серці рідна Україна», /Files/images/0____________i/фото 2.JPG«Моя Україна – суверенна, незалежна, демократична держава», «Пам’ятаймо імена героїв», «Вірність клятві пронесіть через все життя».

Були проведені благодійні акції серед дітей 3-5 класів «Намалюй малюнок солдатові», серед 5-6 класів – «Напиши листа воїнові».

/Files/images/0____________i/фото 3.JPG

Учні 7-го класу взяли участь у конкурсі малюнків « Війна очима дітей».

/Files/images/0____________i/фото 4.JPG Учні старших класів зібрали бібліотеку для захисників Вітчизни.

У 9 класі (кл.керівник Тємєнєв Р.В.) пройшов урок-диспут на тему «Я-громадянин, я-патріот своєї Батьківщини».

Мета цього диспуту: розширити знання учнів про рідну державу, розкрити суть слова «громадянин», «патріот», «патріотизм», виховувати любов до рідної землі, до свого рідного краю, бути патріотом своєї держави.

Зацвітає калина,

Зеленіє ліщина,

Степом котиться диво-луна.

Це-моя Україна

Це-моя Батьківщина

Що як мама, як тато одна.

Наш народ добре знає ціну миру, мирного життя. Мир-це ранок, мир-це шкільний дзвінок, це школа, у вікнах якої світить сонечко.

Добре, діти, покладатися і знати, що в тебе попереду прекрасний день, що тобі нічого не загрожує і всі ваші мрії здійсняться. Добре дути здоровим та щасливим.

З учнями 3-го класу (кл.керівник Лукіна О.О.) була проведена літературно-краєзнавча мандрівка «Твоя країна – Україна, і ти її-громадянин». Оформлена книжкова виставка «Місто моє-ти пісня і легенда», «Поети рідного краю».

Пройшла по цій темі презентація, під час якої діти дізналися, що на квітучій українській землі живе дуже багато різних народів, у яких є свої обряди та традиції. Але вони усі-народ України.

Ознайомилися з багатствами України та рідного краю, з деякими історичними відомостями з її славного минулого, природними багатствами, культурними пам’ятниками м.Києва, з державними та народними символами України та нашого міста Рубіжного.

Виховували любов до української пісні, повагу, шану до української рідної мови, любов та гордість за свій рідний край та свою Батьківщину Україну.

З почуттям гордості та патріотизму на прощання заспівали пісню «Моя Україна» муз. М.Ведмедері.

/Files/images/0____________i/фото 5.JPG

Для дітей 1-го класу кл.керівник (Юдакова О.В.) 7 жовтня був проведений святковий ранок «Твоя маленька Батьківщина» і представлена презентація «Від зернини до хлібини». Для кращого сприйняття матеріалу кабінет був оформлений тематично і яскраво: портрет Т.Шевченка, український рушник, символіка держави, цитати та вислови про нашу солов’їну мову, прислів’я та прикмети про хліб, народні символи України – калина.

В процесі бесіди діти узнали, що Батьківщина для них починається з того місця, де вони народилися, де почули колискову пісню своєї матусі, рідну мову, де відчули турботу, любов і ласку. Це і є маленька Батьківщина для кожного із них. Діти розповідали вірші про Україну, про рідне слово. В нагороду отримали пам’ятні сувеніри.

Одним із народних символів України є хліб. Діти вирушили в уявну подорож, з якої дізналися який шлях проходить колосок, щоб стати пишним хлібом на столі.

Учні подивилися пізнавальний відеоролик, з якого дізналися про важкий труд хлібороба. Після прозвучали прислів’я про хліб, який дає життя людині. Діти висловили свої думки про те, що хліб є цінністю, святинею, головним продуктом у кожній хаті. Сюрпризом для першокласників став коровай, який завітав до них запашним, рум’яним, святково прибраним калиною і обов’язково за народною традицією з сіллю.

Діти з задоволенням смакували короваєм разом із цілющім м’ятним чаєм.

На останок діти разом з класним керівником заспівали українську пісню, і тим самим побажали один-одному добра, щастя, миру і добробуту.

/Files/images/0____________i/фото 7.JPG

/Files/images/0____________i/фото 8.JPG

/Files/images/0____________i/фото 9.JPG

Кол-во просмотров: 297

Комментарии

Для того, чтобы оставить комментарий на сайте, залогиньтесь или зарегистрируйтесь, пожалуйста.